vineri

19 aprilie, 2024

26 decembrie, 2021

Marea Britanie relaxează regulile de intrare în țară și de angajare pentru lucrătorii străini, în domeniul serviciilor de asistență socială și de îngrijire la domiciliu, pentru a acoperi deficitul cronic de forță de muncă. Peste 40.000 de angajați din domeniu au părăsit sectorul în ultimele șase luni, conform The Guardian, publicație preluată de Digi24.

Acești lucrători vor fi adăugați pe lista de ocupații deficitare a Ministerului de Interne, după ce, în toamnă, Guvernul Marea Britanie a relaxat condițiile pentru șoferi de camion, cărora le-au fost oferite vize temporare de muncă. Este un al domeniu care se confruntă cu o criză gravă de personal.

Departamentul pentru Sănătate și Asistență Socială a declarat că pandemia a adus provocări fără precedent.


Schimbarea vine în urma unei recomandări din partea Comitetului consultativ pentru migrație, care a spus că există „dificultăți severe și în creștere cu care se confruntă sectorul de asistență”.

Lucrătorii din acest domeniu vor beneficia de viză temporară de muncă pentru 12 luni și trebuie să primească un salariu anual de cel puțin 20.480 de lire sterline.

De asemenea, vor avea dreptul să aducă în Marea Britanie și persoane aflate în întreținere, inclusiv un partener și copii. Măsurile sunt așteptate să intre în vigoare la începutul anului viitor.

Priti Patel, ministrul britanic de interne, a spus că sectorul „se confruntă cu provocări fără precedent provocate de pandemie”.


„Modificările pe care le-am făcut la vizele pentru sănătate și îngrijire vor întări forța de muncă și vor ajuta la atenuarea unora dintre presiunile cu care se confruntă sectorul în prezent”, a spus ea.

Angajații care vor veni să lucreze în Marea Britanie vor trebui să se vaccineze împotriva Covid-19.

Ministerul de Interne a anunțat, de asemenea, că schema de vize pentru angajați sezonieri din horticultură va continua până la sfârșitul anului 2024, dar a adăugat că Guvernul vrea să reducă dependența de forța de muncă străină.

Vor fi disponibile 30.000 de vize anul viitor, iar numărul urmează să fie redus din 2023. Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a spus că o analiză a constatat că dependența de forța de muncă străină a menținut salariile scăzute și a descurajat investițiile.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: