joi

7 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 martie, 2021

La bordul navei „Davide B”, unde au avut loc răpiri, în largul coastelor statului Benin, nu au fost cetăţeni români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Celula de Criză interinstituţională, convocată de către ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgenţă o serie de demersuri complexe pe mai multe canale pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor potenţial implicate şi întreprinderea acţiunilor necesare în astfel de cazuri”, arată reprezentanţii ministerului.

Conform datelor şi informaţiilor obţinute, MAE precizează că la bordul navei menţionate nu s-au aflat cetăţeni români. Prin urmare, nu au existat cetăţeni români victime ale unei acţiuni de răpire de persoane.


Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea de la bordul unei nave sub pavilion maltez, iar primele informații arătau că printre membrii echipajului, format din 21 de persoane, se află şi navigatori români. Ministerul român de Externe a anunțat vineri convocarea unei celule de criză.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a declarat vineri, pentru News.ro, că piraţii au atacat marţi nava Davide P., pavilion Malta, în Golful Guineea şi au răpit 15 persoane dintre cei 21 de marinari români, ucraineni şi filipinezi aflați la bord.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: