joi

23 mai, 2024

22 noiembrie, 2018

Ministrul transporturilor, Lucian Șova, și-a anunțat demisia din funcție, joi, lăsând astfel vacant postul pentru care deja a fost nominalizat deputatul PSD Mircea Drăghici.

Lucian Șova anunța miercuri, după ce președintele Iohannis a refuzat să ia în considerare revocarea din funcție a ministrului Transporturilor formulată de PSD, că nu își va da demisia din funcție decât dacă partidul îi cere oficial să facă facă acest demers. Liviu Dragnea a anunțat după CEx-ul de miercuri că așteaptă demisia din partid a lui Șova.

La scurt timp după anunțul demisiei, Lucian Șova a transmis presei două comunicate prin care anunță nereguli la Metrorex și CFR.


Astfel, Corpul de Control al Ministrului Transporturilor a efectuat verificări la Metrorex, care au vizat respectarea prevederilor legale și contractuale în derularea contractului de proiectare și execuție a Magistralei 5 de metrou- Drumul Taberei- Pantelimon. (Tronson 1. Drumul Taberei-Universitate. Secțiunea Râul Doamnei- Hașdeu (Opera). Verificările au fost efectuate în perioada 22-31.08.2018.

În urma controlului au fost constatate deficiențe în implementarea proiectului care au condus la întârzieri în derularea contractului dar și la suplimentarea costurilor pentru Metrorex. Instituția a anunțat în septembrie că este în căutarea unor credite- 40 milioane euro- pentru plata despăgubirilor către constructor decise în instanțe.

Problemele semnalate sunt vechi și cunoscute, încă din februarie 2018 s-a derulat un control OLAF la Metrorex pe baza unor suspiciuni de utilizare frauduloasă a fondurilor europene alocate Magistralei 5 de metrou.

De asemenea, Corpul de Control al ministrului Transporturilor, Lucian Șova, a constatat, în urma unor verificări la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă S.A, că instituția ar fi pierdut un posibil profit în valoare de peste 19 milioane de lei, în urma unei licitații pentru transport de cărbune.


Informațiile ”au fost transmise organelor competente să evalueze dacă această acțiune reprezintă un prejudiciu pentru CFR Marfă”, anunță comunicatul.

Practica licitațiilor aranjate pentru transportul cărbunelui nu este nouă, un dosar penal fiind deschis în 2014 împotriva lui Gruia Stoica după ce procurorii au susținut că acesta a oferit mită pentru câștigarea unei licitații cu acest obiect.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: