miercuri

17 iulie, 2024

24 martie, 2022

Liderii G7 nu vor susține noi sancțiuni în urma unei întâlniri de joi în cadrul căreia s-a discutat despre invazia Ucrainei de către Rusia, conform ultimului draft al declarației finale, optând în schimb pentru noi apeluri la asigurarea implementării și coordonării sancțiunilor existente, transmite Politico.

„Subliniem hotărârea noastră de a impune consecințe grave Rusiei, inclusiv prin implementarea pe deplin a măsurilor economice și financiare pe care le-am impus deja”, se arată în proiectul văzut de jurnaliștii străini.

„Vom continua să cooperăm strâns, inclusiv prin angajarea altor guverne în adoptarea unor măsuri restrictive similare celor deja impuse de membrii G7”, se mai arată în document.


Declarația recomandă, de asemenea, oficialilor din țările G7 să „coordoneze răspunsurile legate de măsurile evazive” pe care Rusia le-ar putea lua pentru a eluda sancțiunile, „inclusiv în ceea ce privește tranzacțiile cu aur ale Băncii Centrale a Rusiei”. Documentul subliniază că statele G7 „sunt pregătite să aplice măsuri suplimentare dacă este necesar”.

Liderii G7 se angajează totodată să ia măsuri suplimentare pentru a reduce dependența de energia rusă.

De asemenea, ei avertizează Rusia „împotriva oricărei amenințări de utilizare a armelor chimice, biologice și nucleare sau a materialelor conexe”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: