duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 martie, 2022

Națiunile occidentale îl vor avertiza joi pe președintele rus, Vladimir Putin, că țara sa va plăti costuri „ruinatoare” pentru invadarea Ucrainei. Un trio fără precedent de summit-uri – NATO, G7 și UE – se desfășoară joi la Bruxelles, la toate va participa președintele SUA, Joe Biden.

Toți liderii veniți la Bruxelles urmează să urmărească mesajele pe care președintele Volodimir Zelenski le va transmite prin legătură video.

Până la acel moment, președintele Zelenski a transmis deja un semnal important: în discursul zilnic către ucraineni, el a avertizat miercuri seara că Rusia își exercită puterea economică pentru a împiedica aliații Ucrainei să o ajute.


”Știm că rușii au început deja să facă lobby pentru interesele lor. Acestea sunt interesele războiului. Știm că lucrează cu parteneri, dar poziția noastră fermă va fi prezentată la aceste trei summit-uri”, a spus Volodimir Zelenski.

„La aceste trei summit-uri vom vedea cine este un prieten, cine ne este partener și cine ne-a trădat pentru bani”, citează The Guardian din adresa video.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Aproximativ 40% din Europa este alimentată cu gaz rusesc. Liderii europeni caută surse alternative de energie în timp ce lansează sancțiuni împotriva Moscovei. Aceste sancțiuni nu vizeză importurile de energie din Rusia, deși o serie de state membre cer asta.

Președintele Zelenski se va adresa liderilor reuniți la Bruxelles prin video-link și este de așteptat să solicite statelor membre NATO armament mai avansat, inclusiv sisteme antiaeriene.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: