duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 august, 2011

Insurgenţii libieni au ajuns în Piaţa Verde, locul tradiţional de reuniune a susţinătorilor regimului condus de colonelul Muammar Gaddafi, situat în centrul capitalei Tripoli, conform imaginilor difuzate în noaptea de duminică spre luni la postul de televiziune Sky News, notează AFP.

O mulţime de oameni entuziasmaţi agitau drapele roşii-negre-verzi, culorile rebeliunii, în timp ce dansau şi scandau ‘Allah Akbar’ (Dumnezeu e mare), trăgând în aer focuri de armă.

Postul britanic de televiziune a mai arătat bărbaţi ce făceau semnul V de la victorie, dând foc unor portrete ale colonelului Gaddafi şi drapelului verde, simbol al regimului.


Piaţa Verde a fost un loc de manifestaţii la începutul revoltei împotriva guvernului libian, în februarie, dar ulterior a fost teatrul numeroaselor adunări de susţinere a lui Gaddafi.

Liderul libian şi-a făcut în repetate rânduri apariţia în acest loc, cu începere din luna februrarie, pentru a se adresa miilor de simpatizanţi ai săi.

Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) din Libia susține că Seif al-Islam, unul dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi, a fost capturat, duminică, de rebeli, care au pătruns în Tripoli.

”Este într-un loc sigur, sub pază întărită și așteaptă să fie deferit justiţiei”, a declarat Mustafa Abdeljalil, președintele CNT, pentru postul qatariot Al-Jazeera.


În schimb, Muammar Gaddafi a anunţat, duminică, faptul că nu părăseşte puterea şi va rămâne la Tripoli ”până la sfârşit”.

Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea de stat libiană, colonelul Gaddafi le-a cerut libienilor să lupte împotriva rebelilor care se opun regimului său.

”Este obligația tuturor libienilor. Este o problemă de viață și de moarte”, a spus Gaddafi, înb mesajul său, potrivit AFP.

Liderul libian a reafirmat că nu se va preda şi va ieşi ”învingător” din bătălia pentru capitală.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: