ASTRA - prima operațiune de majorare a capitalului social - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

ASTRA – prima operațiune de majorare a capitalului social

3 octombrie, 2014

Administratorul Special al Societății asigurare Reasigurare ASTRA SA, KPMG Advisory SRL, a anunțat vineri încheierea cu succes a primei operațiuni de majorare a capitalului social, una din măsurile importante prevăzute de planul de redresare al societății aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Finalizarea acestei etape reflectă susținerea acționarilor existenți pentru redresarea financiară a societății, proces care are ca obiectiv final restabilirea indicatorilor prudențiali și relansarea activității acesteia”, precizează un comunicat al companiei remis cursdeguvernare.ro.

”Mulțumim acționarilor pentru suportul acordat prin participarea la prima operațiune de majorare a capitalului social, reprezentând un pas important spre finalizarea cu succes procesului de redresare financiară. În perioada următoare, vom iniția a doua operațiune de majorare a capitalului social pentru o sumă ce va completa aportul din prima etapă până la plafonul de 490 milioane lei”, au declarat vineri reprezentanții KPMG Advisory SRL, Administratorul Special al ASTRA SA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conform informațiilor comunicate atât de Administratorul Special cât și de Autoritatea de Supraveghere Financiară, planul de măsuri de redresare are ca element principal capitalizarea societății prin aportul acționarilor și prin atragerea alături de aceștia a unor investitori strategici, asigurând astfel redresarea completă a societății și repunerea activității acesteia pe baze solide și stabile.

”A doua operațiune de majorare a capitalului social reprezintă, de asemenea, o etapă semnificativă din procesul de redresare a societății, aceasta urmând să fie adresată atât acționarilor cat și investitorilor strategici. În paralel cu operațiunile de majorare a capitalului social, continuăm eforturile de redresare financiară, cu sprijinul angajaților și colaboratorilor societății, prin implementarea și monitorizarea continuă a măsurilor stabilite la nivel operațional, având ca scop eficientizarea activității și îmbunătățirea profitabilității operaționale.”, mai afirmă comunicatul.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr