luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 aprilie, 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că școlile nu se mai deschid fizic în acest an școlar, urmând ca toate cursurile să se organizeze în sistem online până în iunie.

După o rundă de consultări cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Educației, președintele a anunțat că singura excepție se va face, eventual, pentru organizarea unor sesiuni de pregătire cu elevii din anii terminali, iar examenele vor fi organizate după calendarul normal, dar cu respectarea unor reguli stricte de igienă și de distanțare socială.

”Trebuie să fim conștienți că epidemia nu s-a terminat. Dragii mei, nu putem să vorbim în niciun fel de relaxare, de încetinirea acestei epidemii. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica 2 riscuri mari: fie ca elevii să ducă boala la școală, fie să o ducă acasă. Ne-am uitat și ce se întâmplă în plan european, iar lucrurile nu sunt simple. În Franța, după puține zile zeci de elevi au fost testați pozitivi.


În concluzie, s-a decis azi, ca pentru majoritatea, grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Până pe 12 iunie continuă forma de învățământ la distanță.

Excepții: elevii din clase terminale vor putea să revină la școală pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Doar așa putem respecta normele de distanțare, cu maxim 10 elevi în clasă. Bacalaureatul și evaluarea națională se vor organiza așa cum au fost planificate, cu respectarea strictă a regulilor de distanțare socială, reguli care vor fi explicate în detaliu”, a anunțat președintele Iohannis.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: