duminică

14 iulie, 2024

13 decembrie, 2016

iohannisPreședintele Klaus Iohannis a anunțat marți că invită la consultări, miercuri, la Palatul Cotroceni, partidele care vor forma viitorul Parlament.

Potrivit estimării președintelui Iohannis, noul legislativ va fi convocat săptămâna viitoare, după aflarea rezultatelor definitive și după soluționarea tuturor contestațiilor legate de procesul electoral.

”Pentru claritate asupra evenimentelor: mâine (miercuri- n. red.) va avea loc prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în noul Parlament. Vom vedea cum vede fiecare continuarea, care are de a face cu guvernarea. Foarte probabil, săptămâna viitoare voi convoca viitorul Parlament.” a anunțat președintele Iohannis.


Președintele a fost întrebat cum privește informațiile dinspre PSD potrivit cărora Liviu Dragnea trebuie să fie viitorul prim-ministru. ”În primul rând, mâine vom vedea ce își imaginează fiecare partid. În al doilea rând, criteriile de integritate le-am anunțat înainte de campanie, ca să nu fie discuții după. Aceste criterii rămân în vigoare”, a fost răspunsul președintelui.

Șeful statului a fost întrebat dacă, în situația în care PSD va insista cu varianta Liviu Dragnea, este dispus să meargă până la a dizolva Parlamentul. Klaus Iohannis a răspuns: ”Nu cred că trebuie să mergem pe scenarii extreme. Cred că toată lumea se va calma și va reveni cu picioarele pe pământ. Responsabilitatea mea este să găsesc cea mai bună soluție pentru guvern”.

Șeful statului a mai afirmat că va avea mai multe discuții cu persoana desemnată prim-ministru, ”pentru a avea o bună imagine asupra a ce va propune cel desemnat și guvernul pe care îl creionează”.

Președintele a mai fost întrebat dacă Dacian Cioloș ar trebui să preia conducerea PNL, iar șeful statului a răspuns: ”E prematur să discutăm despre asta, mâine avem prima rundă de consultări”.


Programul oficial al consultărilor de miercuri:

  • Ora 10:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 11:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
  • Ora 12:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);
  • Ora 13:00 – Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
  • Ora 16:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:00 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);
  • Ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane, a transmis partidelor Administrația Prezidențială.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: