vineri

26 aprilie, 2024

2 noiembrie, 2021

Compania americană Microsoft ar putea investi într-un centru cloud în România, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială, după o întrevedere între preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Microsoft, Brad Smith.

Reuniunea a avut loc la Glasgow, Scoția, în marja participării la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26).

”În cadrul discuțiilor au fost evidențiate proiectele importante pe care compania dorește să le dezvolte în România, în domeniul infrastructurilor de cloud și al dezvoltării de competențe digitale. Cu privire la aceste proiecte, Președintele României a apreciat că dezvoltarea de competențe digitale este vitală, iar intensificarea utilizării serviciilor de cloud ar trebui să aibă o contribuție semnificativă din perspectiva valorificării oportunităților unui viitor economic digital”, transmite Administrația Prezidențială.


La nivel local au apărut mai multe informații pe surse privind intenția Microsoft de a realiza o investiție semnificativă în România, într-un centru de date. Informația nu a fost confirmată de companie.

În contextul organizării întrevederii în marja COP26, Președintele României a încurajat Microsoft în ceea ce privește angajamentul ambițios cu privire la protejarea mediului și climă, precizând că dorește ca mediul de business să fie din ce în ce mai implicat în rezolvarea crizei climatice și să își asume ținte de reducere de emisii voluntare.

”Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța accelerării procesului de transformare digitală a economiei în perioada post-COVID19, încurajând o prezență cât mai activă în România a companiei Microsoft, alături de alți actori competitivi ai sectorului IT&C, care să dinamizeze reformele din administrație și economie”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Președintele României a menționat că sprijinul pentru digitalizarea economiilor ar trebui consolidat, în contextul Pieței Unice Digitale, pe direcția stimulării interesului pentru utilizarea de tehnologii noi, inovative, și a creșterii accesului la resurse digitale.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: