joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 decembrie, 2020

Rusia a condamnat-o marţi pe Karina Ţurcan (foto), fostă membră în consiliul de administraţie al unei companiei energetice din Rusia – la 15 ani de închisoare pentru spionaj, într-un proces cu uşile închise, transmite Reuters, care citează informaţii transmise de agenţia de presă RIA.

Karina Ţurcan, originară din Republica Moldova, având și cetățenie română, a fost arestată la data 15 iunie 2018 în Rusia, fiind suspectată că a transmis informații secrete României legate de livrările de energie către Crimeea și teritoriile separatiste pro-ruse din estul Ucrainei. Ăn timpul procesului, ea și-a susținut permanent nevinovăția.

Karina Ţurcan avea legături cu un om de afaceri care colabora cu serviciile secrete din România, informează site-ul postului Radio Europa Liberă (RFE/RL). Potrivit Kommersant, în proces a fost audiat și Vyacheslav Kravchenko, adjunctul ministrului Energiei, ca martor.


Karina Ţurcan a fost membru în Consiliul de Administrație al companiei Inter RAO, din 2012, iar anterior a condus pentru o perioada divizia Moldova — Ucraina — România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Directorul executiv al Inter RAO- important grup energetic- este Boris Kovalchuk, un oligarh aflat pe lista SUA cu firme și persoane supuse sancțiunilor din cauza anexării Crimeei.

Boris Kovalchuk este fiul lui Yuri Kovalchuk, deținătorul cel mai mare pachet de acțiuni la Bank Rossiya și, totodată, unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, potrivit Reuters.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: