vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 mai, 2012

Ministerul Educaţiei este obligat să recunoască valabilitatea Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, a decis, vineri, Curtea de Apel teritorială, dând dreptate conducerii UMF.

Astfel, justiţia recunoaşte că UMF Târgu Mureş respectă caracterul multicultural prevăzut de Legea educaţiei şi fără înfiinţarea unei noi facultăţi de medicină şi farmacie în limba maghiară.

”Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Târgu Mureş s-a pronunţat în dosarul numărul 67/43/2012 având ca obiect anulare act administrativ şi a admis în parte cererea formulată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş în contradictoriu cu pârâtul, Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului. (Curtea de Apel Târgu Mureş) a anulat adresa numărul 49858/bis/III/12.01.2012 emisă de pârât şi a obligat pârâtul să recunoască şi să emită rezoluţie pozitivă privind avizul de legalitate asupra Cartei universitare a Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, în temeiul articolului 128, aliniatul 5 din Legea educaţiei naţionale 1/2011”, a anunţat Curtea de Apel Târgu Mureş, într-un comunicat.


Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de cinci zile de la comunicare.

Guvernul Ungureanu a decis, în 27 martie, fostul guvern Ungureanu a adoptat o hotărâre care mijlocea înfiinţarea unei facultăţi în limbile maghiară, română şi engleză la UMF Târgu Mureş.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: