marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 august, 2012

Președintele interimar, Crin Antonescu, a semnat marți, decretul pentru numirea premierului Victor Ponta în funcția de ministru interimar al Justiției, a anunțart Palatul Cotroceni, la 16 ore după ce luni anunțase revocarea oficială a lui Titus Corlățean de la șefia MJ.

”Președintele interimar al României, Crin Antonescu, a semnat marți, 7 august a.c., Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Justiţiei”, a informat Administrația Prezidențială.

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că a propus revocarea lui Titus Corlățean din funcția de ministru al Justiției și numirea acestuia la Ministerul de Externe, iar în aceeași zi președintele interimar Crin Antonescu a semnat decretele prin care mișcarea a fost oficializată.


Tot luni, Ponta a anunțat-o pe judecătoarea Mona Pivniceru ca fiind propunerea sa la Ministerul Justiției, numai că numirea nu a mai fost oficializată prin decret prezidențial.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pivniceru, care este și membru pentru un mandat de 4 ani al Consiliului Superior al magistraturii, nu demisionase din CSM, iar acest for a respins astfel, luni, detașarea magistratului la Guvern.

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni seara, într-un talk-show la Antena 3, că Pivniceru l-a asigurat că va demisiona de la CSM, pentru ca în ”câteva zile” aceasta să fie numită ministru al Justiției.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: