joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 februarie, 2022

La începutul celei de-a cincea zi de război, sirenele au sunat în toată țara și au fost raportate lovituri aeriene asupra orașelor Kiev, Harkov, Jytomir, Zaporijia și Cernihiv.

În timpul zilei, cele mai puternice bombardamente s-au concentrat pe Harkov, al doilea oraș al Ucrainei, acolo unde 11 oameni au fost uciși și zeci au fost răniți în urma tirurilor de rachete rusești. Spre seară, potrivit CNN, rachete balistice rusești, trase cel mai probabil din Belarus, au lovit Kiev.

Trupele ruse au reușit luni să avanseze doar 5 km spre Kiev, aflându-se acum, la aproximativ 25 de kilometri de capitala Ucrainei, anunță The Guardian.

Ploaie de bombe în Harkov


Oleg Sinegubov, un înalt oficial regional, a declarat că forțele ruse au bombardat zone rezidențiale din Harkov, deși acolo nu sunt staționate trupe ucrainene.

„Ceea ce se întâmplă acum în Harkov este o crimă de război”, a spus Sinegubov.

Oficialul ucrainean a afirmat că Rusia folosește artilerie grea și, din cauza bombardamentelor continue, nu a fost posibilă desfășurarea serviciilor de urgență.

Imagini verificate independent de Politico au arătat rachete lovind o zonă rezidențială din Harkov jurul prânzului.


Postările video ulterioare difuzate de presa ucraineană au arătat un bărbat mort într-o mașină și mai multe cadavre împrăștiate pe o stradă.

Ucraina ține piept ofensivei ruse. Bilanțul pierderilor de vieți omenești

Forțele terestre ruse au preluat controlul orașului Berdiansk de pe coasta Mării Negre, între peninsula Crimeea și regiunea separatistă Donbas, susținută de ruși, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov.

Un videoclip postat de presa ucraineană a arătat mai târziu o mulțime de localnici scandând soldaților ruși să „meargă acasă”.

Forțele susținute de Rusia în regiunile separatiste din est au avansat și ele. Forțele armate ale Ucrainei au continuat să apere cu succes Kievul și alte orașe mari.

Numai în ziua de luni luptele din Ucraina au făcut peste 50 de victime în rândul ucrainenilor civili. Într-un nou videoclip postat luni pe Telegram, președintele Zelenski a spus că 16 copii ucraineni au fost uciși în urma ofensivei Rusiei.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a anunțat că 352 de civili au fost ucişi de când Rusia şi-a început atacul. Nu există un bilanț al soldaților ucraineni uciși.

Tot oficialii ucraineni sunt cei care estimează la 4.500 numărul de soldați ruși uciși în conflict. Rusia a recunoscut că a înregistrat pierderi, dar nu a prezentat cifre.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: