sâmbătă

20 aprilie, 2024

19 martie, 2012

„Trebuie să spun că există o administraţie greoaie şi aceasta a fost cea mai mare provocare, simplificarea, responsabilităţi clare. Acest lucru înseamnă că, la sfârşitul zilei, aveţi nevoie de o persoană care să-şi asume responsabilitatea individuală, care să poată primi aplauze, dar care riscă să-şi piardă şi slujba. Avem nevoie de acest tip de conducere la orice nivel pentru a avea succes”, a declarat luni Johannes Hahn, comisarul european pentru politici regionale, aflat în vizită în România.

Hahn a participat la reuniunea comitetului interministerial pentru absorbţia fondurilor europene, după ce săptămâna trecută premierulo M.R. Ungureanu a făcut o vizită la Comisia Europeană unde a fost abordat şi subiectul slabei absorbţii a banilor europeni.

La finele reuniunii, comisarul Johannes Hahn a declarat că România are nevoie şi în ciclzul 2014-220 de aceiaşi bani din funduri europene pentru a termina proiectele începute, însă va trebui să dovedească faptul că îi poate atrage.


„Conform calculelor noastre, România ar trebui să primească cel puţin aceeaşi sumă de bani (în exerciţiul bugetar 2014-2020 – n.r). pentru a-şi continua toate proiectele începute, care trebuie să îmbunătăţească condiţiile de trai ale cetăţenilor români. Prin urmare, este foarte important pentru România să demonsteze că poate utiliza fondurile existente”, a spus Hahn, care a avansat şi un barem de absorbţie pentru 2012: „Doar pentru acest an ar fi necesar să primiţi plăţi de peste 30 milioane euro sau 131 milioane lei pe săptămână, până la finele anului 2012, pentru a îndeplini toate criteriile„.

Comisarul a apreciat eforturile României de-a redeschide fluxul de bani, după întreruperea plăţilor în anul 2011 şi în luna februarie a acestuii an, prin problemele înregistrate la programul POSDRU, dar a spus că măsurile mai trebuie şi implementate:

„După discuţiile din toamnă privind întreruperea plăţilor, România a propus un plan de acţiuni foarte cuprinzător, care trebuie implementat până la sfârşitul lunii iunie. De acesta depinde dacă putem, în cele din urmă, să dăm undă verde sau nu. Pentru moment, însă, nu există dovezi că România nu se află în calendarul convenit, dar există încă un risc” – a spus comisarul.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: