duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 octombrie, 2021

Al doilea turneu european al președintelui SUA, Joe Biden, începe vineri la Roma, cu întâlniri cu Papa Francisc, președintele francez Emmanuel Macron și cu premierul italian Mario Draghi. Apoi va urma reuniunea grupului celor mai dezvoltate 20 de țări ale lumii (G20).

După G20, Joe Biden va zbura în Scoția, la Glasgow, unde se va desfășura a 26 conferință climatică ONU a liderilor lumii, UN Convention on Climate Change  (COP26).

Înainte de a se îmbarca la bordul Air Force One, preşedintele SUA a amintit de planurile ce prevăd alocarea a mii de miliarde de dolari pentru infrastructură, tranziţie energetică şi beneficii sociale.


Mai întâi, Joe Biden va fi primit de Papa Francisc la Vatican.

Al doilea președinte catolic al SUA, la Vatican

Joe Biden este al doilea catolic ales președinte al SUA și este pentru prima oară la Vatican în această postură, deși se va întâlni cu suveranul pontif pentru a patra oară.

Casa Albă se aşteaptă ca această întrevedere, la care va asista şi Prima Doamnă Jill Biden, să fie „călduroasă”, potrivit purtătoarei de cuvânt Jen Psaki.

Preşedintele SUA şi Papa Francisc au pe agenda oficială a întâlnirii teme precum sărăcia, schimbările climatice şi pandemia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Apoi Joe Biden va avea o întrevedere cu gazda summitului G20, care are loc sâmbătă şi duminică, şeful guvernului italian Mario Draghi, fost președinte al Băncii Centrale Europene. America pare interesată de planurile italiene de reformă accelerată.

La G20 ca şi la COP26, preşedintele american va trebui să arate că nu s-a distanţat doar de excesele verbale ale predecesorului său Donald Trump, ci şi de tentaţiile de retragere şi unilateralism. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: