marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 martie, 2022

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că zilele care urmează vor fi „probabil” mult mai grele pentru Ucraina, cu și mai multe bombardamente rusești.

Secretarul general NATO a participat la o reuniune cu miniștrii de externe ai țărilor membre, unde s-a discutat situația Ucrainei.

Stoltenberg a declarat că aliații au discutat despre solicitarea Ucrainei de a impune „no-fly zone”, dar au convenit că avioanele NATO nu ar trebui să opereze peste spațiul aerian ucrainean. „Dacă NATO s-ar implica, ar fi și mai mulți civili uciși”, a spus secretarul general.


„Impunerea no-fly zone ar însemna trimiterea de avioane NATO și doborârea avioanelor ruse deasupra Ucrainei, ceea ce ar duce la un război general în Europa. De aceea am luat această decizie dureroasă. (…) Nu facem parte din acest conflict și avem responsabilitatea de a ne asigura că nu escaladează și nu se răspândește dincolo de Ucraina. Ar fi și mai devastator și mai periculos, cu și mai multă suferință umană”, a declarat Stoltenberg.

Acesta a spus că alianța a crescut deja semnificativ prezența pe flancul estic cu trupe suplimentare, avioane și nave. „Acesta este răspunsul nostru imediat”, spune secretarul general al NATO, care a precizat că sunt luate în calcul trimiterea de trupe permanente suplimentare.

Stoltenberg a avertizat că Rusia aduce armament greu în Ucraina și că zilele care vor urma „probabil să fie mai rele”. Acesta a descris invazia Rusiei în Ucraina drept „cea mai gravă agresiune militară din Europa de decenii”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El i-a cerut din nou lui Vladimir Putin „să oprească războiul, să retragă trupele din Ucraina fără nici o condiție”.


„Cerem Rusiei să se angajeze în negocieri diplomatice pentru a găsi soluții. Prima condiție e stabilirea de coridoare umanitare”, a mai declarat acesta.

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: