joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 martie, 2022

UPDATE:

Comandantul fregatei emblematice a Ucrainei și-a scufundat nava vineri, astfel încât forțele ruse să nu o captureze, a confirmat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Fregata Hetman Sahaidachny

Fregata Hetman Sahaidachny a fost inițial destinată utilizării trupelor sovietice de patrulare a frontierei, înainte de a fi preluată de armata ucraineană în 1993. „Este greu de imaginat o decizie mai dificilă pentru un războinic curajos și pentru întreaga echipă. Dar vom construi o nouă flotă.”, a scris Reznikov pe Facebook.


Informația inițială:

Forțele ruse au lovit în cursul nopții centrala nucleară Zaporizhzhia din sud-estul Ucrainei, cea mai mare din Europa, bombele provocând un incendiu. Pompierii ucraineni au reușit să stingă focul după câteva ore, în paralel oficialitățile ucrainene avertizând despre un potențial dezastru nuclear.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a declarat că autoritatea de reglementare nucleară din Ucraina a asigurat că, până acum, „nu a fost raportată nicio modificare a nivelurilor de radiații” la locul atacat.

Într-un videoclip postat vineri dimineață, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat: ”Avertizăm pe toată lumea că nicio națiune nu a bombardat vreodată centrale nucleare. Pentru prima dată în istoria omenirii, statul terorist comite terorism nuclear.. Acum nu este o amenințare, acum este o realitate și nu știm unde se va termina”.


La scurt timp după ora locală 08.00, autoritățile ucrainene au anunțat că forțele ruse au confiscat centrala nucleară.

Premierul britanic Boris Johnson solicită o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe această problemă, avertizând că „acțiunile nesăbuite” ale președintelui Putin „ar putea acum, în mod direct, amenința siguranța întregii Europe”.

Vineri dimineață, miniștrii de externe occidentali participă la o reuniune extraordinară a NATO, urmată de un Consiliu pentru Afaceri Externe al UE, după-amiaza.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: