luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 octombrie, 2021

Executivi ai Amazon, inclusiv fondatorul Jeff Bezos, ar fi indus în eroare sau chiar mințit Congresul cu privire la practicile comerciale ale gigantului de retail online, acuză un grup de parlamentari, potrivit CNN.

Membrii Comitetului Judiciar al Camerei Reprezentanților susțin că iau în considerare recomandarea cercetării penale a companiei pentru aceste fapte.

Declarațiile acestora au fost făcute în contextul unei investigații Reuters care a arătat că Amazon ar fi copiat produse și ar fi trucat rezultatele căutărilor din India pentru a spori vânzările produselor marcă proprie.


Compania a negat acuzațiile.

”Amazon și directorii săi nu au indus în eroare comitetul, iar compania a negat și a încercat să corecteze informațile inexacte din articolele mass-media în cauză”, a declarat un purtător de cuvânt.

Luni, cinci membri ai Comitetului Judiciar al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA i-au scris șefului Amazon Andy Jassy, care i-a succedat lui Bezos în iulie.

Aceștia au spus că ”informațiile credibile” publicate de Reuters, precum și alte articole din presă ”contrazic direct mărturia și declarațiile făcute sub jurământ de directorii Amazon – inclusiv fostul CEO, Jeffrey Bezos”.


”În cel mai bun caz, aceste materiale confirmă faptul că reprezentanții Amazon au indus în eroare Comitetul. În cel mai rău caz, demonstrează că este posibil să fi mințit Congresul în privința unor încălcării ale legii penale federale”, se arată în scrisoare.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: