sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2021

Autoritățile de reglementare de la Bruxelles nu au reușit încă să strângă dovezi pentru a-și susține acuzațiile conform cărora gigantul american Amazon ar fi încălcat legile de concurență, în ciuda faptului că lucrează la acest caz de doi ani, conform unor surse citate de Financial Times.

În iulie 2019, oficialii UE au acuzat retailerul online că ar manipula algoritmul din platformă pentru a-și promova ”artificial” propriile produse în detrimentul altor companii care vând pe platforma gestionată de Amazon. Drept rezultat, oficialii UE au acuzat că utilizatorii ajung să cumpere produse de o calitate mai proastă la prețuri mai mari.

Cu toate acestea, oficialii UE nu reușesc să înțeleagă încă modul în care funcționează algoritmul Amazon, deși au trimis o serie de întrebări detaliate referitoare la criteriile utilizate pentru a promova un produs sau altul, conform unor surse citate de publicația americană.


Aceeași sursă a adăugat că nu prea sunt șanse ca oficialii UE să capete acces direct la algoritmul brevetat a Amazon în încercarea de a-și construi cazul, întrucât intervine legislația secretelor comerciale.

”Cazurile care implică alogritmi sunt complexe. Însă UE nu trebuie să dicteze cum să funcționeze un cod de computer. Este treaba companiei care utilizează un algoritm să livreze un rezultat corect raportat la piață”, a explicat pentru FT un specialist din Bruxelles.

Jurnaliștii FT notează totuși că investigația asupra practicilor Amazon avansează într-un ritm mai lent decât alte investigații comparabile.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: