marți

16 aprilie, 2024

15 iulie, 2019

Contracandidatul Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, francezul Jean-François Bohnert (foto), a declarat pentru Politico că nu se retrage din cursă, în pofida informațiilor care circulă.

RFI relata săptămâna trecută că actualul procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Reims va fi numit la conducerea nou înființatului Parchet Național Financiar.

Emmanuel Macron l-ar favoriza pe Bohnert pentru această funcție și ca urmare a negocierilor purtate de președintele francez cu partenerii români – Dacian Cioloș și Dan Barna – din interiorul grupului european Renew Europe.


De asemenea, un purtător de cuvânt al misunii diplomatice franceze la Bruxelles a declarat duminică, tot pentru Politico, că “în acest moment, nimic nu s-a schimbat” în ceea ce privește poziția Parisului în această chestiune, ceea ce înseamnă că nu există intenția retragerii votului dat în COREPER pentru Jean-Francois Bohnert.

Candidatul francez a declarat că a fost puțin mâhnit să citească apeluri pe Twitter care îi cereau să fie un om de onoare și să facă pasul înapoi. El spune clar că nici măcar nu a luat în calcul această variantă.

Reaminitm că el a rămas în cursă alături de Laura Codruța Kovesi, fiecare având susținerea categorică din partea uneia dintre părțile implicate acum în negocierea pentru nominalizarea procurorului șef al EPPO – Consiliul UE și Parlamentul European.

În opinia sa, nu este un avantaj că Laura Codruța Kovesi este specializată pe anticorupție, întrucât mare parte din munca viitorului parchet va consta în anchetarea celor responsabili de fraude cu fonduri europene.


„Este ca şi cum ai folosi un binoclu, dacă schimbi focusul, nu mai este la fel. Poate că şi în timpul discuţiilor din Parlamentul European, nu a fost cea mai bună cale ca lumea să se concentreze numai pe lupta anticorupţie”, explică Jean-François Bohnert.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: