duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 februarie, 2015

Jean Constantinesjean-constantinescu-11-150x150cu, unul din cei mai competenți și respectați experți în Energie, colaborator pe acest sector al cursdeguvernare.ro, a murit duminică, la capătul unui an de luptă cu boala.

Un adevărat exponent al grupului de lucizi și responsabili specialiști în Energie, Jean Constantinescu a fost un  pionier al instituțiilor moderne de reglementare din România, reușind, în climatul politic confuz care înconjoară îndeobște domeniul energetic, să articuleze,  cu o înțelegere specială a pieței și intereselor economiei autohtone, funcționarea acestora.

Transelectrica, ANRE (ale cărei prime cărămizi le-a pus) și, de asemenea, expertiza cu care a coordonat, din partea International Resources Group  proiectul USAID – l-au păstrat în zona respectului față de profesie și față de subtilitățile reașezărilor pe piața internațională de energie – diferențiindu-l net de cei care ajung în astfel de funcții după ce au slujit diferite grupuri de interese sau după ce au mâncat, pur și simplu, din palma cuiva din sfera politică.


Odată cu moartea lui, se împuținează un anume fel de conștiință profesională în piața românească de Energie și un anume fel de respect al detaliului.

Ne va lipsi, ori de câte ori, derutați de fenomenele și deciziile care se iau în piață, vom simți nevoia să apelăm la expertiza și conștiința lui.

Cristian Grosu


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: