luni

26 septembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 septembrie, 2022

După mai bine de doi ani de restricţii din cauza pandemiei de COVID-19, Japonia îşi va redeschide graniţele pentru turiştii străini vaccinaţi, informează BBC.

Turiştii vor putea vizita Japonia fără viză şi nu vor mai avea nevoie de o agenţie de turism, începând cu data de 11 octombrie, iar limita pentru sosirile zilnice va fi ridicată.

E obligatorie dovada vaccinării

Vizitatorii vor trebui să dovedească în continuare că au primit trei doze de vaccin şi să prezinte un rezultat negativ al testului Covid pentru a intra în Japonia.


Afluxul anticipat de călători va fi un impuls binevenit pentru guvern şi afacerile locale şi vine în momentul în care yenul japonez s-a depreciat la cea mai scăzută valoare faţă de dolarul american în şase luni.

Japonia a înregistrat aproximativ 32 de milioane de turişti în 2019, ultimul an înainte de pandemie.

Impuls pentru economie

”Japonia va relaxa măsurile de control la frontieră pentru a fi la egalitate cu SUA”, a declarat prim-ministrul Fumio Kishida, citat de BBC.

Tokyo a permis vizitatorilor să intre în ţară încă din luna iunie, dar aceştia erau nevoiţi să fie însoţiţi de ghizi.


Premierul Japoniei a anunţat o schemă naţională de stimulente pentru călătorii prin care vor fi oferite reduceri la transport, la biletele pentru parcurile tematice, evenimente sportive şi concerte.

Totodată, rezidenţii şi cetăţenii japonezi vor fi eligibili pentru o subvenţie de 11.000 de yeni (77 de dolari americani).

Programe similare au fost introduse de către alte state pentru a încuraja localnicii să cheltuiască şi să stimuleze economia naţională. Cu toate acestea creşterea costului vieţii a fost o preocupare dominantă pentru localnici.

Cea mai ridicată rata a vaccinării

A treia economie din lume a fost una dintre ultimele puteri asiatice care şi-a ţinut graniţele închise din cauza pandemiei de COVID-19.

Rata sa de deces este cea mai scăzută dintre cele mai bogate naţiuni ale lumii, în timp ce rata de vaccinare a ţării este printre cele mai ridicate.

De asemenea, Japonia nu a impus niciodată carantină naţională sau obligativitatea purtării măştilor sanitare.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

”Personalitatea economică” a județelor din România, respectiv sectoarele care produc cea mai mare parte a valorii adăugate brute (VAB) de la nivel local, variază semnificativ de la județ

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: