miercuri

19 ianuarie, 2022

Iuliu Winkler: Propunem direcţionarea a două miliarde euro către comunităţile locale

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 februarie, 2019

UDMR propune Guvernului redirecţionarea unei sume de două miliarde de euro din programele operaţionale către autorităţile locale , care şi-ar putea accelera astfel dezvoltarea fără a fi afectate de birocraţia de la centru, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, europarlamentarul Iuliu Winkler.

„În Transilvania satele s-au putut dezvolta şi prin Politica de Coeziune s-a ajuns la modernizarea lor. Ne-am dezvoltat mult, dar am fi putut ajunge şi la rezultate mai bune dacă centralizarea şi birocraţia din România nu ne-ar fi gâtuit în folosirea resurselor europene. UDMR propune Guvernului să analizeze rezultatele programelor operaţionale şi 2 miliarde de euro să fie la alte capitole. Asta înseamnă mai mulţi bani pentru suportul autorităţilor locale”, a declarat Winkler, în cadrul Congresului UDMR.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Europarlamntarul a anunţat totodată că îşi doreşte să continue munca în Parlamentul European, deoarece la Bruxelles este nevoie de oameni cu experienţă, care să contribuie la bunăstarea comunităţilor din care provin.


„Eu în anii următori nu vreau să servesc globalizarea la nivelul Băncii Mondiale sau la alte foruri, ci vreau să lucrez în lucrez în PE în continuare în interesul UDMR. În mai vor avea loc alegeri europarlamentare şi acolo se va decide cine va avea majoritate. Dacă vor putea fi eurodeputaţi cei care pot aduce bani mai mulţi pentru autorităţile locale, avem nevoie de o reprezentanţă puternică maghiară din Bazinul Carpatic, pentru asta trebuie să ducem munca în continuare şi avem nevoie de experienţe şi de cunoştinţe profesionale, avem nevoie de o reprezentare puternică la Bruxelles pentru a fasona cum vrem noi viitorul Uniunii Europene”, a mai spus Iuliu Winkler, care în acest moment se află la al doilea mandat plin de europarlamentar din partea UDMR.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr