miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2021

Italia este aproape de un acord cu Uniunea Europeană privind înfiinţarea unui nou operator naţional, în locul companiei aeriene Alitalia SpA, aflată în faliment. Înființarea noii companii ar putea fi aprobată săptămâna viitoare la Bruxelles, după discuții dificile cu autoritățile italiene, potrivit Il Messaggero, citat de Bloomberg și Agerpres.

Noua companie ar urma să fie denumită Italia Trasporto Aereo SpA (ITA) și să aibă cel mult 5.000 de angajați.


Comisia Europeană cere ca o separare clară între activele şi personalul companiei falimentare, iar noul operator aerian să nu deţină o participaţie majoritară în activităţile sale de mentenanţă şi în serviciile de handling.

Operatorul este în discuţii cu Deutsche Lufthansa AG şi Delta Air Lines Inc pentru încheierea unor parteneriate comerciale, a precizat Messaggero.

Altădată un jucător important în industria transportului aerian european, Alitalia a avut de suferit de pe urma competiţiei trenurilor de mare viteză şi a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piaţă şi profiturile sale, potrivit sursei citate.

În februarie, guvernul italian încă mai căuta cumpărători pentru companie.

(Citiți și: „Guvernul italian analizează vânzarea Alitalia către compania Lufthansa”)


În 2019, compania a deservit sute de destinaţii din întreaga lume, transportând aproximativ 20 de milioane de pasageri de la hubul său principal din Roma şi de la alte aeroporturi din Italia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De la începutul pandemiei, Alitalia a înregistrat un declin semnificativ al serviciilor sale, ceea ce a avut ca rezultat pierderi operaţionale.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor. Compania supravieţuieşte datorită creditelor acordate de statul italian.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: