luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 martie, 2022

Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) a urcat la 1,86% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacțiilor interbancare din trimestrul anterior, în acest caz, ultimul trimestru din 2021.

Anterior, indicele fusese de 1,17%, potrivit datelor comunicate de Banca Națională a României (BNR).

BNR a publicat prima dată, pe 2 mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), reglementat prin art.II şi III din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 19/2019, acesta fiind de 2,36% pe an. Indicele a fost calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacțiilor interbancare din trimestrul IV 2018.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat joi la 4,60% pe an, de la 4,59% pe an cât a fost miercuri.

Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a stagnat la 4,68%, iar ROBOR la 12 luni a rămas la 4,73% pe an.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: