cursdeguvernare

miercuri

18 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Investitorii cer Guvernului să nu introducă noi taxe şi impozite în anul 2014 şi să asigure stabilitatea şi predictibilitatea climatului investiţional

19 februarie, 2014

Oamenii de afaceri români şi străini, reuniţi în 20 de asociaţii de afaceri şi sprijiniţi de tot atâtea ambasade îşi declară opoziţia faţă de introducerea unor noi taxe şi impozite în anul 2014. Printr-un comunicat de presă, Coaliţia pentru Dezvoltarea României, cum se numeşte acest grup, cere Guvernului să asigure „stabilitatea şi predictibilitatea climatului investiţional”, prin anunţarea publică eventualelor modificări fiscale cu 6 luni înainte de intrarea lor în vigoare. Coaliţia arată că membrii ei au o contribuţie semnificativă la PIB-ul României.

Situaţia politică din România afectează stabilitatea mediului economic pentru care populaţia României a plătit prin taxe mai mari şi salarii mai mici şi face dificilă atragerea de investitori străini, a declarat Steven van Groningen, secretarul general al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, citat de Mediafax.

„Prin mediul politic creăm acum un mediu instabil şi care are impact asupra predictibilităţii. Avem nevoie de investiţii pe mediu lung, în infrastructură, în producţie, iar acestea vin dacă există predictibilitate. Nu poţi, ca investitor, să faci o investiţie din care să scoţi bani după şapte ani şi să se schimbe legislaţia pe neaşteptate. România are nevoie de strategii sectoriale, ca schimbările legislative să se facă în cadrul acestei strategii, cu analiză de impact şi cu un timp rezonabil de implementare, 6-12 luni”, a spus acesta.


Acest grup de investitori străini şi români vrea să semneze cu Guvernul României un Memorandum de Înţelegere „pentru a conveni asupra unor principii de colaborare şi unor obiective concrete”. Membri ai Coliţiei, un grup consultativ independent şi neafiliat politic, au avut deja întâlniri cu mai mulţi miniştri „pentru a discuta teme de actualitate cu impact asupra diverselor sectoare economice.

Printre asociaţiile de afaceri care fac parte din Coaliţie se numară Camera de Comerţ Americană (AmCham) în România, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, Camera de Comerţ Româno-Britanică, Consiliul Investitorilor Străini, Camera de Comerţ şi Industrie Germano-Română, Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL), Camera de Comerţ Elveţia-România.

Coaliția pentru Dezvoltarea României beneficiază de sprijinul ambasadelor din statele membre EU, Elveția, SUA și Canada, în calitate de asociați și observatori.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: