Învestirea guvernului: PSD a ținut să arate cine e ”jupân” în coaliție
duminică

5 decembrie, 2021

Învestirea guvernului: PSD a ținut să arate cine e ”jupân” în coaliție

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 noiembrie, 2021

Guvernul PNL-PSD-UDMR-minorități condus de Nicolae Ciucă a fost învestit joi de Parlament, cu 318 voturi, mult peste cele 234 de voturi necesare. Fostul premier Florin Cîțu nu a participat la dezbateri, dar a venit la vot.

Împotriva învestirii au votat USR, AUR și parlamentarii care au demisionat din PNL, în total 126 voturi „împotrivă”. Membrii noului guvern ar urma să depună jurământul la Cotroceni joi după-amiază.

Discursul lui Marcel Ciolacu, pe care președintele PSD l-a susținut după ce Nicolae Ciucă a prezentat în plen programul de guvernare, arată că PSD a intrat – la doar câteva ore după semnarea acordului politic de guvernare – în logică electorală.


Șeful PSD, dar și liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, și-au pigmentat discursurile cu atacuri la adresa lui Klaus Iohannis și a PNL.

Fragmente din discursul lui Marcel Ciolacu:

  • ”Trebuie să punem capăt haosului sanitar. PSD a venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă tot adevărul. Noi nu voi minți niciodată că am învins pandemia.
  • Au fost 2 ani pierduți. România trăiește în sărăcie, foame și frig. S-a scumpit tot ce s-a putut scumpi. Avem un drum lung în față pentru a crește puterea de cumpărare.
  • M-am săturat să aud mereu că nu sunt bani pentru oameni. Vom aduce mai mulți bani la buget, dar și în buzunarele oamenilor. PSD a guvernat întotdeauna pentru oameni și așa va fi în continuare.
  • România nu a avut până acum un plan coerent de salvare. PSD are un plan de bun-simț care să țină sub control pandemia și să ajute românii și firmele românești să treacă peste această perioadă critică. Avem măsuri. Avem profesioniști.”

Alfred Simonis a spus:

”În ianuarie 2020, ați aruncat la gunoi rezultatul alegerilor, pentru că noi am câștigat alegerile și ar fi trebuit să fim la guvernare. Ați deturnat votul.


Dacă guvernare progresistă înseamnă să lăsați oamenii fără medicamente, să moară în ambulanțe, să explodeze prețurile la energie, să vă bateți joc de popor, atunci da, am înlăturat o guvernare progresistă”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De precizat, în context: Alexandru Rafila, propus pentru funcția de ministru al Sănătății, afirma miercuri că măsurile sanitare ar trebui luate și asumate de Ministerul Sănătății și nu de altă instituție. „Voi avea o discuţie la nivelul Guvernului, încât acest mecanism să fie schimbat, iar Ministerul Sănătății să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real. Nu putem să lucrăm ca o anexă a unei suprastructuri”, a spus Rafila la Antena3.

Nicolae Ciucă a declarat, după ce a primit votul de învestitură al Parlamentului, că vineri va avea loc o şedinţă de guvern pentru dezbaterea recitificării bugetare şi a deficitului bugetar şi a dat asigurări că vor fi resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor, cât şi fondurile pentru nevoile Ministerului Sănătăţii, în contextul pandemiei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 88 al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 22 sunt alocate unei serii de analize care focalizează pe marea problemă...

rrr