duminică

16 iunie, 2024

28 mai, 2024

Comandantul militar al Ucrainei a declarat luni că a semnat documente care le permit instructorilor militari francezi să viziteze centrele de instruire ucrainene în curând.

„Sunt bucuros să salut inițiativa Franței de a trimite instructori în Ucraina pentru a pregăti militari ucraineni”, a declarat Oleksandr Syrskyi (foto) pe Telegram, după discuții cu ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu. „Am semnat deja documentele care le vor permite primilor instructori francezi să viziteze centrele noastre de formare în scurt timp și să se familiarizeze cu infrastructura și personalul lor”, a spus Syrskyi.

Comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei nu a oferit alte detalii, dar a spus că crede că determinarea Franței va încuraja alți parteneri să se alăture acestui „proiect ambițios”.


Într-o „clarificare” emisă mai târziu pe X, Ministerul Apărării a precizat că Kiev și-a exprimat interesul pentru un proiect care primește instructori străini din februarie. „Deocamdată, suntem încă în discuții cu Franța și alte țări pe această temă”.

Ministrul de externe polonez spune că nu ar trebui exclusă propunerea franceză

Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina, a anunțat și ministrul de externe Radoslaw Sikorski într-un interviu publicat marți, fără să precizeze ce rol ar urma să joace trupele poloneze, scrie Reuters.

Întrebat într-un interviu, publicat concomitent în Polonia, Italia și Spania, dacă Polonia este pregătită să trimită trupe în Ucraina, ministrul de externe Radoslaw Sikorski a spus că acest lucru nu ar trebui exclus. „Nu ar trebui să excludem acest lucru. Ar trebui să-l lăsăm pe Putin să ne ghicească intențiile”.

Președintele francez Emmanuel Macron a evocat deja posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina, în vreme ce prim-ministrul Lituaniei a spus că țara sa este pregătită să trimită soldați, pentru misiuni de antrenament.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: