duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 februarie, 2018

Cel puțin șase dintre cei 13 inspectori școlari județeni (și adjuncți ai lor) revocați anul trecut și care au obținut în instanță repunerea în funcție, au fost demiși din nou, vineri 16 februarie.

Noua revocare s-a făcut printr-un fax trimis vineri seara, așa cum s-a întâmplat și în 2017, când au fost eliminați de pe post de către fostul ministru al Educației Liviu Pop.

Motivul invocat de Ministerul Educației este obținerea calificativului nesatisfăcător la evaluare, calificativ ce atrage automat eliberarea din funcție, conform legii.


Unul dintre inspectorii vizați a declarat pentru Realitatea Tv, sub protecția anonimatului, că fișa de evaluare nu respectă reglementările în domeniu:

„Vineri seara, după ora 8, mai precis 20:39 de minute un formular care este intitulat fișă de evaluare și care nu respectă prevederile ordinului privind evaluarea anuală a inspectorilor școlari generali și generali adjuncți. Analizând această fișă, am constatat că nu-mi aparține, Ministerul Educației ar fi trebuit să îmi transmită o copie a fișei mele depuse la 31 august 2017”, spune inspectorul.

Reamintim că cei demiși anul trecut au obținut în primă instanță repunerea în funcție și se află acum în faza apelului.

Inspectorii școlari demiși anul trecut și acum au câștigat concursul pe post în 2015, când fostul ministru Sorin Cîmpeanu a organizat o competiție, pentru prima dată după 2008, în loc să apeleze la detașările „în interesul învățământului” (numiri făcute după bunul plac al minisitrului).


În 2015, la primul concurs  pentru aceste posturi, au participat 207 candidaţi și doar 80 au fost declarați admişi. Mulți s-au retras, astfel încât numărul celor înscriși inițial era mai mare de 207.

Din cei 80 admiși, cei aflați pe primele locuri în județe au reușit să ocupe doar 25% dintre posturile disponibile.

În județele Arad, Bacău, Harghita, Olt şi Vaslui, niciun candidat nu a promovat concursul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru ocuparea posturilor respective, ME a organizat ulterior alte examene, în unele locuri fiind nevoie de patru sesiuni pentru ca, în cele din urmă, să apară un câștigător.

Oana Bucur, secretar de stat pe preuniversitar a negat, într-o declarație pentru Hotnews, acuzația că inspectorii au fost demiși din motive politice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: