joi

28 martie, 2024

7 septembrie, 2020

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a decis ca toate școlile din Capitală să se raporteze la scenariul galben, deși incidența diferă în cele cinci sectoare.

Scenariul galben corspunde sitemului hibrid de cursuri – participarea zilnică (față-n față)) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

La nivelul municipiului București, sectoarele 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 și 6 s-ar situa în scenariul galben.


Încadrarea unitară a școlilor pe culoarea galbenă nu înseamnă obligatoriu că școlile și grădinițele vor începe anul școlar în sistem mixt.

Conform reglementărilor, până la 10 septembrie, în funcție de incidență, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, la propunerea Consiliului de administrație al unității de învățământ, comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ în vederea începutului anului școlar 2020-2021.

Ce urmează înainte de a se stabili exact cum va începe, în fiecare unitate din București, anul școlar 2020 – 2021

Conform unui comunicat al ISMB:

  • Consiliile de Adminstraţie ale unităţilor de învăţământ vor transmite Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţiei de Sănătate Publică, propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală, până la data de 08.09.2020.
  • Propunerile unităţilor de învăţământ avizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucucreşti şi de Direcţia de Sănătate Publică vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.
  • Soluţionarea va fi primită până la data de 10.09.2020.

Statistica situației epidemiologice, la nivel național, cu o săptămână înainte de revenirea la cursuri

Ministerul Sănătății a publicat luni lista incidenței cazurilor de Covid-19 pentru fiecare localitate din România, listă ce conține 43 unități administrativ-teritoriale ce se pot încadra în scenariul roșu.


Toate acestea înregistrează o incidență a cazurilor de Covid-19 de peste  3/1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile, ceea ce înseamnă că, în funcție de mai multe criterii, se poate începe anul școlar în formula online.

Cele mai multe localități din România se încadrează în scenariul verde:

  • în 2.728 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, incidența cazurilor Covid-19 este mai mică de 1 la 1.000 de locuitori
  • în 410 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori
  • în 43 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

La nivelul municipiului București, sectoarele 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 și 6 s-ar situa în scenariul galben.

Cele trei scenarii posibile pentru deschiderea anului școlar 2020 – 2021:

  • În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.
  • Scenariul 2, sau scenariul galben (hibrid), prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.
  • Scenariul roșu, în care toți elevii ar putea face cursuri online, în localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: