duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2011

Economia României a ieşit tehnic din recesiune, pentru că produsul intern brut a înregistrat  creşteri două trimestre consecutive, conform datelor oficiale oferite, vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit INS, PIB în trimestrul I al anului 2011 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,6% decât în trimestrul IV al anului 2010 (date ajustate sezonier).

Faţă de trimestrul corespunzător din anul 2010, PIB a înregistrat o creştere cu 1,6% pe seria brută şi cu 0,3% pe seria ajustată sezonier.


Acesta este al doilea trimestru de creştere economică, după ce în ultimul trimestru din 2010 a fost consemnată o creştere de 0,1% comparativ cu trimestrul anterior.

Tehnic, ieşirea din recesiune presupune creştere economică în două trimestre consecutive faţă de trimestrele precedente, însă aceasta nu presupune şi ieşirea din criză economică, care persistă de doi ani inclusiv în România.

Economia României a intrat în recesiune în urmă cu doi ani, după ce a înregistrat o scădere consecutivă a PIB-ului în primul trimestru din 2009 şi în ultimul trimestru al anului 2008.

În 2010, economia României a scăzut cu 1,3%, iar pentru 2011 Guvernul şi Fondul Monetar Internaţional estimează o creştere economică de 1,5%.


 

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: