duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iunie, 2011

Produsul Intern Brut al României estimat pentru primul trimestru din 2011 a fost de peste 106,723 miliarde lei preţuri curente, în creştere, în termeni reali, cu 1,7% faţă de perioada similară din 2010, informează Institutul Naţional de Statistică.

Industria a fost ramura de activitate care a înregistrat cea mai mare creştere a volumului de activitate, cu 10,1%, urmată de comerţ, repararea automobilelor şi articolelor casnice; hoteluri şi restaurante; transporturi şi telecomunicaţii, cu 1,1%

Reduceri mai importante ale volumului de activitate s-au înregistrat în alte activităţi de servicii (minus 6,1%), în activităţile financiare, imobiliare, de închirieri şi serviciile pentru întreprinderi (minus 3,2%) şi în construcţii (minus 2,4%). O reducere mai mică s-a înregistrat în agricultură, vânat şi silvicultură, pescuit şi piscicultură (minus 0,4%).


Ca efect al evoluţiei pozitive a valorii adăugate brute pe ansamblul economiei, s-a majorat volumul impozitelor pe produs colectate la bugetul de stat, impozitele nete pe produs înregistrând o creştere cu 1,3%.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: