vineri

29 martie, 2024

13 noiembrie, 2017

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele nouă luni ale anului în curs, faţă de perioada similară din 2016, atât ca serie brută, cu 11,7%, cât şi ca serie ajustată, cu 12,9%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat în perioada de referinţă, atât ca serie brută, cu 14,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,6%, potrivit datwelor citate de Agerpres. 3

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, atât ca serie brută, cu 6,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,1%.


Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a urcat, atât ca serie brută, cu 15,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 17,2%.

În luna septembrie 2017 faţă de luna precedentă, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut cu 2,1%, iar cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut cu 1,0%.

În luna septembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a crescut, atât ca serie brută, cu 5,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a scăzut, atât ca serie brută, cu 10,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,0%.


În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2017, comparativ cu intervalul similar din 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 11,7% datorită creşterilor înregistrate la:

  • comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+44,0%),
  • întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+25,7%),
  • comerţul cu autovehicule (+9,8%) şi la
  • comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%).

În aceeaşi perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 12,9%.

Servicii pentru populație

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele nouă luni ale anului în curs, a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2016, provenită de la:

  • activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+18,9%),
  • activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,3%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+10,6%) şi de la
  • activităţile agenţiilor turistice şi tour-operatorilor (+9,1%).

Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 16,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2017, a consemnat o cifră de afaceri cu 12,6% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2016.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,8% datorată creşterii înregistrate la comerţul cu autovehicule (+10,9%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+3,9%). Scăderi au înregistrat: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-12,0%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 2,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 10,8% cauzată de scăderile înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-17,0%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tour-operatorilor (-1,9%). Creşteri au înregistrat: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,6%), activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+2,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,4%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2017 faţă de luna precedentă a scăzut cu 1,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2017, comparativ cu luna septembrie 2016, a înregistrat o creştere cu 6,9% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+76,0%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+18,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+4,6%) .

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2017 a înregistrat o creştere cu 9,1% faţă de luna septembrie 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,2% mai mare comparativ cu luna septembrie 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+34,9%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+14,6%) şi de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12,7%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-25,3%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tour-operatorilor (-0,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2017 a crescut cu 17,2% comparativ cu luna septembrie 2016.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: