sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 aprilie, 2022

Inflația din Germania a crescut în aprilie cu cel mai rapid ritm din ultimele patru decenii, au arătat datele publicate joi, în contextul impactului invaziei Ucrainei asupra prețurilor la energie și a inflației în general, potrivit Euractiv.

Prețurile de consum au fost cu 7,4% mai mari în aprilie față de acum un an, potrivit agenției federale de statistică Destatis. În martie, cifra s-a ridicat la 7,3%.

„Prețurile la energie, în special, au crescut considerabil de când a început războiul în Ucraina”, acestea având un impact semnificativ asupra inflației, a arătat Destatis într-un comunicat.


Ultima dată când prețurile au crescut într-un ritm mai rapid a fost pe teritoriul actualei Germanii (pe atunci Germania de Vest) a fost în toamna anului 1981, după ce războiul Iran-Irak a determinat creșterea bruscă a prețurilor petrolului.

Germania, la fel ca mulți dintre vecinii săi europeni, este foarte dependentă de aprovizionarea cu gaz rusesc pentru a-și satisface nevoile energetice.

Declanșarea conflictului a dus la creșterea prețurilor, în timp ce amenințarea unei potențiale opriri a aprovizionării ar putea duce la creștere și mai pronunțată a acestora.

Miercuri, gigantul energetic rus Gazprom a oprit livrările către Polonia și Bulgaria pentru că a refuzat să plătească în ruble.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Întârzierea livrărilor din cauza întreruperilor de pe lanțurile de aprovizionare, cauzată de pandemia de COVID-19” au provocat, de asemenea, o creștere a inflației, a mai precizat Destatis.

China, afectată de noi blocaje COVID, este un important furnizor și client al Germaniei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: