miercuri

7 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 decembrie, 2017

FOTO: captură Digi TV

Zeci de protestatari încearcă, de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, să împiedice instalarea târgului de sărbători proiectat de Primăria Capitalei în Piața Victoriei din București.

Digi 24 relatează că au loc busculade între protestatari și jandarmi, polițiști locali și forțele de ordine private. Lucrările de instalare au fost întrerupte și jandarmeria a executat rețineri.

Protestatarii susţin că în spatele planului de organizare a târgului (pentru prima dată în Piața Victoriei) se ascunde intenția de a împiedica manifestarea dezaprobării faţă de măsurile Guvernului, așa cum s-a întâmplat din ianuarie încoace.


„ (…) Nu avem nimic cu târgul, dar nu vrem să fie amenajat aici. Prin această iniţiativă vor să ne închidă gura (…) Vor să ne fure Piaţa Victoriei. În curând, vor intra Legile justiţiei în Parlament şi nu vom avea unde să protestăm. Acesta este scopul acestui târg”, susţin manifestanţii, potrivit Mediafax.

Mai multe sute de persoane s-au adunat și vineri seara în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva proiectului Primăriei Capitalei: „Firea, nu uita, asta nu e piaţa ta”, „Trădătorii”, „Demisia”.

Primăria Capitalei susține că Piaţa Victoriei a fost aleasă ca locaţie pentru două evenimente, respectiv „Târgul de sărbători – Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă” între 5 și 17 decembrie şi „Revelion 2017-2018”, deoarece în Piaţa Constituţiei, între 1-27 decembrie 2017, se desfăşoară „Târgul de Crăciun”, iar în Piaţa Universităţii va avea loc un alt eveniment, în aceeaşi perioadă.

Legea 60/1991 republicată, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, interzice „”desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: