joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 ianuarie, 2020

Vicepremierul chinez Liu He va semna un nou acord comercial cu SUA săptămâna viitoare la Washington, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerțului din China, citat de Reuters. Liu He este șeful echipei de negociere chineze cu americanii.

Acordul se referă la o așa numită Fază 1 de reduceri ale suprataxelor pe importuri pe care și le-au impus cele mai mariputeri economice ale lumii în ceea ce a devenit un război comercial.

Nu au fost făcute publice detalii, iar oficialii chinezi încă mai trebuie să-şi asume public principalele puncte ale acordului, care ar însemna crerşterea importurilor de mărfuri americane cu 200 de miliarde de dolari în 2 ani.


Totuși, este de aşteptat ca acordul privind Faza 1, la care s-a ajuns luna trecută, să prevadă reducerea tarifelor pe anumite produse americane agricole, energetice şi industriale şi creșterea volumului de achiziții ale acestora, potrivit Reuters.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Acordul ar trebui să se refere și la anumite dispute privind proprietatea intelectuală.

Ultimile informații mai spuneau că negociatorii americani s-au oferit să reducă la jumătate tarifele aplicate de SUA unor importuri de produse chinezeşti în valoare de circa 375 de miliarde de dolari şi să suspende tarifele pentru importuri de 160 de miliarde de dolari, care ar fi urmat să intre în vigoare duminică, au declarat două persoane apropiate negocierilor cu China.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: