joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 decembrie, 2018

Cinci asistente medicale şi infirmiere de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti au fost depistate pozitiv la analizele pentru stafilococul auriu rezistent la antibiotice (MRSA), anunță Ministerul Sănătății.

Angajatelor li s-a interzis accesul în spital şi se află la domiciliu, sub tratament.


„DSP a recoltat exudat faringial de la personalul medico-sanitar. 98 de angajați. Din probele recoltate, 5 sunt pozitive cu stafilococ auriu. Au fost recoltate și probe de pe suprafețe, lenjerie, tegumente, 20 probe de aeromicroflora. S-a verificat existența procedurilor de spălare, de dezinfecție a mâinilor,a procedurilor de curățenie.

Probele recoltate de pe suprafețe tegumente din aer au ieșit conforme, ceea ce înseamnă că în acea maternitate s-au respectat regulile. Cu toate că avem 5 angajați infectați cu stafilococ auriu, nu am avut nicio îmbolnăvire a niciunui bebeluș”, a declarat ministrul, Sănătății Sorina Pintea, la Digi24.

Testele au fost efectuate în cadrul unei verificări declanșate în mai multe spitale din ţară, după ce zeci de bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti din Bucureşti au fost infectaţi cu bacteria respectivă. Analizele au conformat că 27 de angajați din această unitate erau purtători ai stafilococului auriu MRSA.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: