marți

27 februarie, 2024

29 octombrie, 2023

Impozitarea marilor companii cu 1% din cifra de afaceri este „o măsură bună, corectă” şi nu se va renunța la ea, a spus sâmbătă premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă se va renunţa la impozitarea cu 1% din profitul marilor companii, Marcel Ciolacu a răspuns: „Eu cred că este o măsură bună, corectă, am şi comunicat cu reprezentanţii marilor companii, eu nu pot să accept ca după 15 ani, anumite companii care au fost timp de 15 ani în pierdere, să continue această practică. Sunt şi companii ale statului român care sunt în pierdere şi cred că după 32 de ani de democraţie, ar fi cazul să facem curăţenie şi acolo”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu.

Este exclusă posibilitatea renunțării la măsură

Întrebat cum comentează faptul că partenerii de coaliție vorbesc despre pregătirea unui nou act normativ, prin care se doreşte renunţarea la impozitul de 1% pentru marile companii, premierul a declarat că Executivul nu poate veni cu noi măsuri, după ce a adoptat ordonanţa privind măsurile fiscale:


”Eu cred că partenerii de coaliţie de la PNL sunt nişte oameni serioşi, ca şi noi, cei de la PSD. Nu putem veni cu alte măsuri şi  alte modificări, după ce a fost promulgată acum câteva zile. Trebuie să fim oameni serioşi şi consecvenţi”, a mai spus Marcel Ciolacu.

****

(Citiți și: ”Record al profitului reinvestit în România de companiile străine, în 2022: peste 6 mld. euro. Doar pentru 0,5% din sumă s-au accesat și beneficiile. Topul țărilor”)

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: