joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 decembrie, 2021

Importurile aluminiu-folii din China vor fi supuse unor tarife vamale suplimentare în Uniunea Europeană, începând de joi, după ce Comisia Europeană a constatat că producătorii au beneficiat de subvenţii excesive şi incorecte, potrivit Jurnalului Oficial al UE, citat de Reuters.

Tarifele vamale aplicate foliilor de aluminiu vor fi între 8,6% şi 18,2% și se adaugă actualelor tarife antidumping, de 6% până la 28,5%.

Comisia Europeană a demarat o investigaţie în urma plângerilor formulate de producătorii din UE și spune că statul chinez consideră foliile de aluminiu o industrie cheie, pentru a subvenționa producerea lor.


În felul acesta a fost afectată funcționarea liberă a forţelor pieţei.

Expansiune chineză prin subvenții

Subvenţiile de stat au fost acordate sub forma finanţării în condiţii preferenţiale, a asigurării creditelor de export, a granturilor, a scutirilor de taxe şi prin furnizare energiei sub preţul pieţei.

Cota de piață a Chinei pe piaţa comunitară a foliilor de aluminiu a urcat până la 24% în 2019, de la 18% în 2017, în timp ce preţurile medii sunt în scădere. Importurile din alte ţări au fost limitate.

Șase producători din UE, inclusiv Carcano Antonio (Italia), Eurofoil Luxembourg şi Hydro Aluminium Rolled Products (Germania) au sesizat Comisia Europeană în acest caz.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: