vineri

26 aprilie, 2024

28 aprilie, 2020

Institutul Ifo, unul dintre cele mari 3 autorităţi ale cercetării economice germane, se aşteaptă ca economia Germaniei să scadă cu 6,6% anul acesta din cauza pandemiei cu coronavirusul COVID-19.

PIB-ul german nu va reveni la nivelul înregistrat înaintea crizei, înainte de finalul anului 2021.

Cea mai mare economie europeană s-a contractat cu 1,9% în primul trimestru din 2020, estimează Ifo, care se aşteaptă la un recul de 12,2% în trimestrul doi din acest an, pe baza datelor privind utilizarea capacităţii companiilor, spune raportul  Ifo citat de Reuters.


„Nu vom reveni la nivelul pre-Corona până la finalul lui 2021″, ceea ce „va însemna o expansiune a economiei de 8,5% în 2021”, a declarat Timo Wollmershaeuser, şeful departamentului de prognoză al Ifo.

Moralul afacerilor din Germania s-a prăbuşit în aprilie , în cea mai dramatică alură înregistrată vreodată, potrivit unui alt raport Ifo, de săptămâna trecută.

Economia bazată pe exporturi a Germaniei a suferit de pe urma ruperii lanţurilor de aprovizionare, provocată de pandemie, care a doborât şi consumul domestic. Impactul economic al crizei este ilustrat de prăbuşirea cu 70% a profitului Daimler în primul trimestru.

Replica la criză a Guvernului de la Berlin a constat în mai multe măsuri, care includ un pachet de stimuli de 750 de miliarde de euro, dar efectul lor depinde de cât de repede vor fi relaxate restricţiile de circulaţie şi de activitate.


Germania a început săptămâna trecută o ridicare parţială a restricţiilor, printre care redeschiderea magazinelor cu mai puţin de 800 de metri pătraţi. Cu toate acestea, rămân în vigoare regulile privind distanţarea socială.

Cancelarul Angela Merkel rezistă, încă, persiunilor pentru o relaxarea mai consitentă a erstricţiilor, fiind îngrijorată că germanii nu ar mai respecta cu stricteţe regulile de distanţare socială.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Germania a ajuns la 155.193, iar cel al deceselor la 5.750, potrivit datelor anunţate luni de Institutul Robert Koch.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: