marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 septembrie, 2012

Preşedintele Franţei, socialistul François Hollande, a intervenit duminică seară la televiziune, anunţând o serie de măsuri economice şi făcând un bilanţ al primelor sale patru luni de mandat – transmite postul de radio RFI.

În cursul interviului de o jumătate de oră acordat canalului privat TF1, şeful statului a profitat de ocazie pentru a-i lua apărarea ministrului său de Interne, Manuel Valls, acuzat chiar de tabăra sa că duce vizavi de romi aceeaşi politică pe care au dus-o predecesorii săi conservatori.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

François Hollande a criticat totodată şi politica României faţă de minoritatea romă.


”Există 15 mii de romi în Franţa. Nu au venit de patru luni aici, sunt în ţară de multă vreme şi asta în ciuda declaraţiilor făcute de foştii guvernanţi, care adesea i-au evacuat din tabere şi din ţară, de o manieră improvizată, pe aceşti romi. Sunt deci 15 mii de persoane cu situaţii umane extrem de dificile, atât pentru romi, cât şi pentru vecinii acestora. Ministrul de Interne şi-a făcut aşadar treaba, cu alte cuvinte a aplicat deciziile justiţiei, dar totodată a încercat, în măsura posibilului, să-i cazeze pe aceşti romi în altă parte. Uneori i-a expulzat în ţările lor de origine şi de aceea miercuri, atât ministrul de Interne, cât şi cel al Afacerilor Europene se vor duce în România, pentru ca această chestiune să fie reglată la sursă. Nu putem accepta ca aceste populaţii să fie gonite sau deplasate din ţara lor”, a spus François Hollande.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: