duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 mai, 2016

hexi pharmaHexi Pharma, compania aflată în centrul scandalului dezinfectanților diluați livrați spitalelor, și-a retras marți, la primul termen de la Tribunalul Municipiului București, la cererea de intrare în insolvență.

Decizia firmei vine la numai o zi după ce Judecătoria Sectorului 5 a acceptat cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) de a bloca intra în dizolvare sau lichidare a Hexi Pharma.

De asemenea, acționarii nu pot înstrăina activele sau diminua capitalul social al firmei și nu se mai pot face alte transferuri bănești cu excepția celor care vizează plata salariilor și a utilităților.


În plus, Hexi nu mai poate produce și comercializa biocide.

Decizia de luni a Judecătoriei Sectorului 5 nu este definitivă, dar este executorie.

Aceste măsuri preventive au fost solicitate de către procurorii care investighează Dosarul dezinfectanților diluați, în care a fost pusă sub urmărire penală firma Hexi Pharma, pe 13 mai, sub acuzația de zădărnicire a combaterii bolilor.

Insolvența a cerută de către firmă, pe 10 mai, din cauza datoriilor cifrate la aproximativ 20 milioane euro și 20 de milioane de lei.


În 2014, Hexi Pharma avea un profit de 1,8 milioane de lei.

Majoritatea datoriilor sunt către două offshore-uri din Cipru  – Hatom Limited Limassol și Chemical & Pharmaceutical Sol LTD Nicosia.

Ambele sunt controlate de Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, și pin ele erau aduse substanțele active pentru biocide și revândute către compania românească la prețuri de circa șapte ori mai mari.

Controale inopinate în alte două spitale

Ancheta continuă, iar marți, procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din PICCJ au dispus efectuarea a două constatări tehnico-științifice asupra produselor Hexi Pharma.

Pe de altă parte, Corpul de control al premierului a declanșat luni controlul inopinat în alte două spitale din țară: Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Obiectul controlului îl reprezintă modalitatea în care au fost achiziționați de către aceste două unități dezinfectanți produși de Hexi Pharma.

Valentin Mircea, șeful Corpului de control, a explicat săptămâna trecută că aceste verificări încearcă să descopere dacă au existat licitații trucate – sunt analizate caietele de sarcini și modalitățile de achiziționare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: