vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 mai, 2022

Critical Threats și Institute for Study of War au realizat o hartă interactivă a evoluției războiului din Ucraina, care acoperă perioada 26 februarie – 15 mai. (V. mai jos – video)

Rusia a cucerit teritorii însemnate în primele zile ale invaziei, harta publicată de Institute for Study of War pe 26 februarie arătând astfel

În timp însă, cu ajutorul armelor furnizate de Occident, Ucraina a recâștigat, treptat-treptat, teritorii din nord, lupte acerbe purtându-se în Donețk. Harta din 14 mai arată:


Evoluția frontului în primele 80 de zile de război:

Potrivit ultimei analize a Institute for Study of War, autoritățile de ocupație ruse au anunțat joi planuri de a distruge Uzina Azovstal și de a transforma Mariupol într-un oraș stațiune. Decizia privează Rusia de unele dintre cele mai importante beneficii economice pe care spera să le obțină după cucerirea orașul Mariupol.

Șeful Republicii Populare Donețk (DNR), Denis Pushilin, a recunoscut că 60% din clădirile din Mariupol au fost distruse până la punctul în care nu pot fi reconstruite.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Forțele ruse continuă să bombardeze Azovstal, ceea ce indică faptul că o rămășiță a apărării ucrainene se află încă în uzină, în ciuda evacuărilor din ultimele zile.


Pe de altă parte, BBC scrie că Vladimir Putin a demis o serie de comandați militari:

  • General-locotenentul Serghei Kisel, care a comandat Armata Întâi Gărzi de Tancuri de elită, a fost suspendat din cauza eșecului său de a captura Harkivul.
  • Viceamiralul Igor Osipov, care a comandat Flota Rusă din Marea Neagră, a fost de asemenea probabil suspendat ca urmare a scufundării crucișătorului Moskva în luna aprilie.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: