vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2011

Guvernul suplimentează bugetele Ministerului Justiţiei, Serviciului de Informaţii Externe şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale cu suma totală de peste 35 de milioane de lei, pentru plata contribuţiilor la fondul de pensii, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri.

Astfel, bugetul Ministerului Justiţiei este suplimentat cu 29 de milioane de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, banii fiind destinaţi Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor.

SIE primeşte 2 milioane de lei, iar STS, 4,78 de milioane de lei, banii provenind din bugetul Ministerului de Finanţe, capitolul „Acţiuni generale”, potrivit unui comunicat al Guvernului.


Fondurile vor utilizate pentru acoperirea, de către stat, a contribuţiilor la pensii, pe care angajaţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională le datorează, începând cu 1 ianuarie 2011, potrivit legii pensiilor.

„Anterior, cei din acest sistem plăteau 5% contribuţie la bugetul de stat, iar acum plătesc 10,5%, deci cu 5,5% în plus pentru pensii. Prin legea pensiilor s-a stabilit ca această creştere a contribuţiilor să nu le afecteze veniturile salariale nete, iar scopul acestei hotărâri a fost de a asigura în bugetele instituţiilor sumele necesare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: