joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 august, 2018

Pe fondul informațiilor contradictorii vizând ampoarea epidemiei de pesta porcină africană, Guvernul Dăncilă nu a discutat nimic pe marginea subiectului – potrivit listei comunicate presei cu subiectele în dezbatere de la ședința de guvern de joi, însă și-a îndreptat atenția asupra unei alte potențiale amenințări: vulpile turbate.

Programului strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpe în România a fost modificat, creându-se chiar o oportunitate de afaceri. Astfel, potrivit modificărilor aflate în dezbatere:

Vânătorii și persoanele cu atribuții de pază și ocrotire a vânatului care aduc, la solicitarea direcțiilor sanitar – veterinare și pentru siguranța alimentelor județene, exemplarele de vulpe împușcate la laboratoarele de diagnostic județene ori naționale, în vederea evaluării vaccinării prin punerea în evidență a markerului tetraciclină și a nivelului anticorpilor postvaccinali, sunt recompensați cu suma de 50 lei/animal, fără TVA.


Interesant este că se pot câștiga bani, chiar mai mulți, și dacă nu există vreo solicitare a direcțiilor sanitar-veterinare, o altă modificare stipulând:

Vânătorii și persoanele cu atribuții de pază și ocrotire a vânatului care aduc la laboratoarele sanitar – veterinare și pentru siguranța alimentelor județene, cu respectarea condițiilor sanitar – veterinare legale privind recoltarea și transportul probelor, vulpile și șacalii găsiți morți sau uciși din cauza suspiciunii de rabie, pe raza teritorială a fondurilor cinegetice, sunt recompensați cu o sumă echivalentă în lei, fără TVA, a 50 euro/animal.

Sumele sunt acordate cu titlu de recompensă pentru maxim 1.200 de vulpi și/sau șacali, la nivel național.

Proiectul de Hotărâre de guvern poate fi consultat AICI-LINK.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: