duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 aprilie, 2022

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a plătit până în prezent 808 de milioane de lei furnizorilor de energie pentru a compensa creşterea preţurilor pentru consumatorii casnici, a anunțat vineri ministrul Marius Budăi.

Potrivit Agerpres, scele 808 milioane de lei au fost plătite către 231 furnizori de energie electrică din România, reprezentând compensarea energiei facturată populaţiei pe perioada noiembrie 2021- martie 2022.

“Este o perioadă complicată pentru noi, ca omenire, pentru că avem criza preţurilor la energie pe întreg globul, nu doar în România. La noi e mai accentuată din cauza unei liberalizări făcute greşit, din punctul nostru de vedere. Este foarte important să sprijinim consumatorii casnici. Prin Ministerul Muncii, Agenţia Naţională de Prestaţii şi Inspecţii Sociale, se compensează facturile pentru consumatorii casnici”, a afirmat Marius Budăi.

(Citește și: ”Dan Bădin / Noua plafonare a prețurilor în energie – beneficii temporare pentru consumatori, incertitudini suplimentare pentru piață”)


Legea privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022 prevede, pentru consumatorii casnici, acordarea unei compensaţii unitare în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice, şi în valoare de cel mult 33% din valoarea componentei preţului gazelor naturale din contractul de furnizare al clientului beneficiar.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preţul de referinţă al energiei electrice este de 0,68 lei/kWh şi include tarifele reglementate pentru servicii de reţea, contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă, contravaloarea certificatelor verzi, acciză şi TVA, aplicabile la data de 30 octombrie 2021.

Preţul de referinţă al gazelor naturale este de 125 lei/MWh şi nu include TVA, taxe şi tarife reglementate, tarife de înmagazinare, precum şi acciza, aplicabile la data de 30 octombrie 2021.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: