Guvernul a suplimentat bugetul PNDL cu 500 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Guvernul a suplimentat bugetul PNDL cu 500 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară

26 iunie, 2020

Guvernul a aprobat în ședința de joi suplimentarea bugetului PNDL din Fondul de Rezervă Bugetară cu 500 de milioane de lei, a anunțat șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Suma, reprezentând credite bugetare prevăzute în Hotărârea de guvern aprobată joi, va asigura continuitatea derulării programului în perioada imediat următoare, prin onorarea solicitărilor de transfer înregistrate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice, de la beneficiari.

De la începutul anului, prin Legea bugetului de stat, au fost aprobate credite bugetare în cuantum de 3,2 miliarde de lei, care au fost repartizate astfel:

  • 460 de milioane de lei pentru PNDL etapa I;
  • 2,7 miliarde de lei pentru PNDL etapa a II-a.

”Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie. MLPDA transmite beneficiarilor să continue lucrările şi să nu facă nicio derogare de la a lucra calitativ întrucât toate solicitările la plată vor fi supuse controalelor”, a transmis Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Programul naţional de dezvoltare locală (PNDL) aprobat prin OUG nr. 28/2013, a fost conceput în vederea susţinerii de către stat a autorităţilor administraţiei publice locale prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în vederea implementării proiectelor de dezvoltare şi îmbunătăţire a infrastructurii locale.

”Guvernul Ludovic Orban susţine investiţiile locale pentru că toate comunităţile trebuie să beneficieze de proiecte de dezvoltare. Datoria noastră, la MLPDA, este să ne onorăm angajamentele faţă de cei care au muncit corect şi au predat lucrările conform termenelor şi condiţiilor contractuale. Toate plăţile pe care le-am făcut şi le vom face pe viitor se vor face în urma unor verificări riguroase pentru ca banii de la bugetul ministerului să ajungă la cei care au executat lucrările conform contractelor”, a declarat ministrul Ion Ştefan.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr