sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2012

Guvernul a decis miercuri deblocarea a 500 de posturi vacante din sistemul sanitar, la solicitarea Ministerului Sănătății.

Actul normativ prevede o deblocare a unui număr de 500 posturi vacante atât pentru unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi pentru cele al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale.

Deblocarea posturilor se face cu încadrarea unităţilor sanitare în limita de 70% cheltuieli de personal.


“Este un prim pas pe care îl facem pentru profesioniştii din sistemul sanitar. Măsura vine în sprijinul unităţilor publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal, atât personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar şi alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical”, a declarat ministrul Vasile Cepoi, citat de un comunicat al MS.

Dintre cele 500 posturi ce urmează a fi deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar.

Restul de 200 posturi se vor repartiza Institutului Regional de Oncologie Iaşi pentru demararea activităţii şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi în vederea reorganizării activităţii.

Institutul Regional de Oncologie din Iaşi este o unitate nou înfiinţată care va demara activitatea începând din acest an. În vederea acestui demers, o parte din personal, mai exact personalul cu specialitatea oncologică, a fost preluat de la Spitalul de Urgenţă ”Sf Spiridon”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Posturile neocupate de aceste unităţi pot fi redistribuite de Ministerul Sănătăţii.

În prezent, în sectorul bugetar se aplică limitarea ocupării posturilor după regula efectuîrii unei angajări la 7 posturi eliberate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: