luni

22 aprilie, 2024

19 iunie, 2013

Guvernul a adoptat miercuri strategia pentru trecerea la televiziunea digitală, care prevede ca implementarea acestui sistem să se realizeze până la data de 17 iunie 2015.

”Proiectul se va desfăşura până la data 17.06.2015, conform obligaţiilor asumate de Guvernul României faţă de Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii. Această dată este obligatorie, deoarece transmisiile terestre analogice nu vor mai fi protejate de ţările vecine, care au implementat sau sunt în curs de implementare a serviciilor digitale”, a informat Executivul Ponta, miercuri.

Inițial, termenul pentru trecerea la televiziunea digitală era 1 ianuarie 2012, însă fostul guvern Boc l-a prelungit cu 3 ani, până la 1 ianuarie 2015, considerând că populația României nu dispune de bani suficienți pentru a cumpăra televizoare digitale sau decodoare pentru televiziunea digitală.


Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (RADIOCOM) va primi unul dintre cele cinci multiplexe ce vor fi acordate de statul român pentru tranziţia la TV digitală terestră, cu obligaţia de a retransmite TVR 1 şi TVR 2, dar şi unele posturi private care emit analogic terestru.

Dec asemenea, România poate implementa, la nivel naţional, patru multiplexe digitale terestre în banda UHF (ultra high frequency) şi unul în banda VHF (very high frequency), cu posibilitatea alocării unor multiplexe digitale terestre suplimentare în funcţie de posibilităţile tehnice, la nivel regional/local.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: